Belysningsanlæg

Hos Torkil Laursen A/S – Rådgivende Ingeniører kan vi assistere med mange opgaver inden for belysningsanlæg.

Rådgivning

I forbindelse med valg af belysningsarmaturer og styringen af lyset er der 2 standarder, som skal overholdes alt efter om der er tale om indvendig belysning eller udvendig belysning, DS-EN 12464-1 eller DS-EN 12464-2.

Kompleksiteten i disse nye standarder er blevet større, idet normen skelner mellem anbefalinger og krav. Alle disse forhold kan vi hjælpe dig med at få et overblik over, så belysningen bliver så behageligt som muligt at være i, om det så er et klasseværelse eller en gymnastiksal.

Den belysning som du opholder dig i over længere perioder, kan betyde forskellen mellem at kunne opretholde koncentrationen, få hovedpine og opleve træthed.

I vores rådgivning fokusere vi på at finde de rigtige belysningsarmaturer samt styring af belysningen, i samarbejde og dialog med dig så det leverede lever 100% op til dine.

Registrering

Inden vi begynder projektering eller rådgivning, er det vigtigt at få registreret forholdene, hvor der skal implementeres et nyt belysningsanlæg.

  • Anvendelse type (Klasseværelse, Gymnastiksal Etc.)
  • Anvendelsesmønster (Hvordan rummet bruges)
  • Størrelse
  • Indretning
  • Loftshøjde
  • Naturligt lysindfald fra vinduer
  • Eksisterende lysinstallation
  • Eksisterende lysstyring


Dette kan vi undersøge for dig med et kort besøg samt målinger med specialiseret måleudstyr.

Når vi så har et overblik over alle de faktorer som gør sig gældende, kan vi omsætte dette i samarbejde med dig til et projekt bestående af en beskrivelse samt en lysberegning, som kan sendes til den entreprenør der udfører projektet for dig.

Dokumentation

At få udarbejdet den rigtige dokumentation er alt afgørende når man arbejder med bestilling af nye belysningsanlæg. Vi hjælper fra start til slut med af udarbejde, lave lysberegninger som viser behovet for antal belysningsarmaturer, der skal til for at opnå det ønskede lydniveau. I vores rådgivning fokuserer vi på sammen med dig at finde de rigtige komponenter og løsningerne inklusiv de tilpasninger, der måtte være nødvendige, så det leverede lever 100% op til kundens forventninger og behov.